Столичната община увеличи цената на 32 такси и услуги

С приетите изменения се повишава и входа в столичния зоопарк

Столичният общински съвет (СОС) прие днес изменение на наредбата за местните такси и цени на услуги. Така размерите на 32 от действащите такси и цени на услуги се вдигат и се въвеждат нови 20 платени услуги.

Таксата за издаване на скица от кадастралния план в урбанизирана територия скача с 10 лева на 30 лева. Нанасянето на имот и на сграда върху кадастрална карта вече ще струва по 7 лв. за един обект, а издаването на копие от кадастралния план ще струва 15 лева за формат А4.

Издаването на дубликат на разрешително, холограмен стикер и идентификационни номера за таксиметрова дейност ще се плаща 30 лева за едно превозно средство. Пропуските за извършване на превоз по изключение в забранените за товарни автомобили зони ще струват от 40 до 100 лева за превозно средство.

С приетите изменения се повишава и входа в столичния зоопарк. Цената вече ще зависи от възрастта на посетителите, както и дали посещението е индивидуално или групово. Предвидена е и възможност за издаване на годишни абонаментни карти на цена от 50 лева.

Предвижда се въвеждането на такса за съгласуване на проекти от инженерната инфраструктура (водопроводите, канализацията, топлопроводите, ел.- и съобщителните кабели), за комплектоване на преписка за прекратяване на съсобственост и изкупуване на общински имот и други подобни.

За автобусите, които превозват туристи и им се прави схема за туристическа обиколка на София, ще се плаща 50 лева. За автобусите, които влизат в столицата във връзка с културни и обществени прояви, ще се плаща по 30 лева.

Издаването на дубликат от архива на търговските отдели вече ще струва 10 лева. Толкова ще плащат и сдруженията на етажните собственици, ако поискат извършване на някаква проверка от общинските органи.

За изготвянето на констативен протокол за необходимостот извършване на ремонти в общите части на жилищните сгради ще се плаща 40 лева.

Коментари: 0