Строят рибен завод във Варна

Инвеститор по проекта е фирма "Строянстрой"

320 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Завод за производство на риба ще бъде издигнат в южната част на Западна промишлена зона във Варна, съобщи вестник "Варна утре". Инвеститор по проекта е фирма "Строянстрой", която често печели обществени поръчки от община Варна. Фирмата ще построи съоръжението на частен терен.

Предстои общината да издаде Подробния устройствен план (ПУП) и да разреши отчуждаване на имоти в района, върху които да се изгради прилежащата пътна инфраструктура на завода и връзката му с ул. "Девня". Това стана ясно на днешното заседание на комисията по архитектура към местния парламент.

Според съветника Миглен Тодоров от "Атака", планът трябва да е направен така, че когато се стигне до отчуждаване на имоти с пари от общинския бюджет и трябва да се правят улици, те да могат да се използват и от останалите собственици на района, а не само от фирма "Строянстрой".

Архитект Лиляна Куцарова от общинската администрация, заяви, че планът е прецизиран и улиците са замислени така, че да осигуряват връзка с ул. "Девня" на целия район.

Подкрепи Economic.bg