Структури на БСП предвождат "контраокупатори" в Деня на будителите

Организиран транспорт отива на протест в София в подкрепа на премиера Пламен Орешарски

100 ~ 2 мин. четене

Автобуси от Перник и Трън са потеглили рано тази сутрин към София, за да участват в контра-шествието срещу “Ранобудните студенти”, окупирали Софийския университет. За това информира новинарският сайт Zapernik.com, който разпространи и видео. Така например, Николай Николаев е общински съветник в общински съвет на Перник от групата на БСП. Той е и член на младежкото БСП. Там е и Катя Христова, ръководител на червените пенсионери и също общински съветник от БСП в Перник, информира антиправителствената информационна служба NOresharski.com

Според репортер на сайта Zapernik.com около 7:10 сутринта на паркинга зад Община Перник са започнали да се събират хора. Информатор от групата е казал за сайта, че това всъщност са служители от общината, които организирано отиват на протест в София в подкрепа на премиера Пламен Орешарски.

В заснет видеоклип репортер опитва да говори с хората, качващи се в един от автобусите. Те обаче категорично отказват да говорят. Никой от тях не казва в пряк текст, че отиват на протест в подкрепа на Пламен Орешарски. Пътниците споделят, че ще празнуват Деня на народните будители и обвиняват репортера, че са му дадени пари.

Малко преди това в ефира на Нова телевизия кметът на Перник Росица Янакиева заяви, че автобусът е организиран не от общината, а от структурата на БСП в града. Тя заяви, че не може да каже накъде отиват автобусите. Общински съветник от ГЕРБ обаче заяви, че Янакиева лъже и на видеото се виждат лицата на служители от общината. Кметът на Перник не пожела да влиза в спор и поиска от политическия си опонент да докаже твърдението си.

Днес академичната общност се събира, за да отбележи празника на хората, превърнали се в символ на образованието, науката и културата.  Тази година шествието на преподаватели и студенти ще бъде в подкрепа на окупацията на Софийския университет. В него ще се включат представители на всички висши училища, които подкрепят протеста на Алма матер. 

Шествието започва от Ректората, след което ще достигне до Народната библиотека, след това ще се отправят към храма "Свети Александър Невски" и Народното събрание.

Подкрепи Economic.bg