Subaru пуска ново спортно комби

Levorg ще се появи за пръв път на изложението в Токио

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Японският автомобилен производител Subaru ще покаже на автомобилното изложение в Токио, което ще отвори врати следващия месец. Концептуалният модел ще носи името Levorg и ще бъде предшественик на серийния автомобил, който ще излезе на пазара догодина, съобщи AutoMedia.

От компанията твърдят, че името Levorg е образувано от 3 думи - Legacy, Revolution и Touring (Завещание, Революция и Пътешествие). Комбито ще разполага с 1.6-литров боксерен двигател с директно впръскване на горивото, а също така и със система за безопасност EyeSight от следващо поколение. Тази технология защитава машината от сблъсък в града и може да спре напълно автомобила или да промени траекторията му на движение.

На изложението в Токио Subaru ще покаже още 3 концепта. Единият от тях е кросовър с дължина 4.3 метра, който ще носи името Cross Sport. Компанията планира да покаже и прототипите на Viziv Evolution и Crossover 7. Вторият от тях разполага със 7-местен салон и много прилича на фейслифт версията на модела Forester.

Подкрепи Economic.bg