Световното по футбол в Катар ще е през зимата

Най-вероятно то ще е между 15 ноември и 15 януари, обяви генералният секретар на Световната футболна централа Жером Валке

208 ~ 1 мин. четене

Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година ще се проведе през зимата. Това стана ясно от думите на генералния секретар на Световната футболна централа Жером Валке, който е категоричен, че шампионатът няма да се провежда в традиционния период – юни или юли.

„Първенството в Катар няма да се проведе през юни-юли. Мисля, че ще бъде някъде между 15 ноември и 15 януари най-късно“, коментира генералният секретар на ФИФА. „Между средата на ноември и края на декември са най-добрите атмосферни условия. Тогава температурата е около 25 градуса, което е перфектно за футбол", обясни Валке.

Веднага след като Катар бе избран за домакин на финалите на Световното първенство през 2022 година, бе повдигнат въпроса за това шампионатът да не е през лятото заради горещините в Катар. Всичко това ще донесе трудности не само за клубните първенства, но и за провеждането на Купата на Африканските нации, като турнирът се провежда през януари.

Прецедент ще бъде и фактът, че Мондиал 2022 ще се състои в рамките на две години, тъй като ще обхване и януари месец 2023г.

Коментари: 0