"ТИЛТ" тръгва в 24 града в Германия

Явор Бахаров, Александър Сано, Виктор Чучков-син, Борислав Чучков и Рали Ралчев ще се срещнат с немската публиката

Филмът "Тилт" на режисьора Виктор Чучков-син, копродукция с Германия, излиза по германските екрани на 9 май, съобщиха от екипа на филма. Той ще бъде излъчван в 24 града, между които Берлин, Дрезден, Хамбург и Ваймар.

За премиерата ще присъстват актьорите Явор Бахаров и Александър Сано, режисьорът Виктор Чучков-син, продуцентът Борислав Чучков и операторът на филма - Рали Ралчев, които ще се срещнат с публиката.

"Горди сме, че започва разпространение на филма в Германия. Това е сериозно признание за нас и за българското кино. Сега всички наши сънародници, живеещи в Германия, които са разказвали за бурните години в България в началото на 90-те, ще могат да ги покажат на своите немски приятели", споделя продуцентът Борислав Чучков. „Ще сме изключително щастливи да видим киносалоните в Германия пълни, както бяха в България, при прожекцията на ТИЛТ", добави режисьорът на филма Виктор Чучков.

"Тилт" е сред най-успешните български филми за последните 23 години с над 150 000 зрители в киносалоните в България, както и много награди от международни фестивали като "най-добър дебют" от Рейнданс /Лондон/, "най-добър режисьор" от California Independent /САЩ/. Продукцията беше българското предложение за "Оскар" за 2011 година.

Коментари: 0