Таксита бяха глобени с 10 хил. лв. за неправилно паркиране

След 354 проверени превозни средства са написани 30 акта

164 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Неправилно спрени и паркирани таксиметрови автомобили и маршрутки по спирките на градския транспорт в София бяха глобени с общо 10 хил. лв., съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). Наказанията са наложени с 30 акта, които са съставили инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" по време на масови проверки.

Акцията е проведена по заповед на транспортния министър Ивайло Московски. Целта е била да се облекчи трафика и да се осигури безпрепятственото качване и слизане на гражданите от колите на на масовия градски транспорт в столицата. В акцията са участвали и служители на Центъра за градска мобилност.

Проверките са правени от 16 до 18 януари 2013 г. Инспектирани са 354 превозни средства. Най-често срещаните нарушения са свързани със спиране в районите на автобусните спирки и активна пътна лента за движение, непопълнени пътни листа и управление с изтекъл акт. Някой от водачите са били без необходимите документи за извършване на таксиметрова дейност, като удостоверение за психологическа годност и удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил.

Подкрепи Economic.bg