Telerik закупи датска компания

Интеграцията на двете компании е напълно в синхрон с визията ни за бъдещето и дългосрочната ни стратегия за успеха на нашата компания, отбеляза Светозар Георгиев

176 ~ 1 мин. четене

Високотехнологичната българска компания и водещ световен доставчик на софтуерни приложения Telerik обяви, че е придобила EQATEC - създателят на междуплатформеното решение за анализ на приложения EQATEC Analytics.

Технологичните продукти на EQATEC позволяват на софтуерните разработчици и екипи да взимат решения въз основа на информация за използването на приложенията в реално време и наличните критични данни. Като част от придобиването Telerik ще задържи всички служители на EQATEC, както и офиса в Копенхаген, където е базирана компанията.

„Горди сме, че изградихме успешен и високоскалируем продукт, който се използва от клиенти като Schneider Electric, Widex, PhaseOne и GN”, коментира Айгил Росагер Поулсен, съосновател и изпълнителен директор на EQATEC. „Като част от Telerik ще превърнем продукта във водещо междуплатформено решение за анализ на приложения“, допълни още той.

С придобиването на EQATEC Telerik допълва набора си от продукти и затвърждава позиция си на водещ световен доставчик на крайни решения за разработка на софтуер. „EQATEC Analytics прибавя важен елемент към нашия пакет за управление на жизнения цикъл на приложенията. Разработчиците и техните екипи вече ще имат възможност да получават задълбочена и реална информация как софтуерът им се използва и съответно какво трябва да подобрят“, сподели Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Telerik. „Интеграцията на двете компании е напълно в синхрон с визията ни за бъдещето и дългосрочната ни стратегия за успеха на нашата компания”, отбеляза Георгиев.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg