„Тракия” стига до Бургас през февруари

Следващият месец ще е готова и останалата част от Петолъчката

7090 ~ 1 мин. четене

Магистрала „Тракия” трябва да стигне до Бургас през февруари месец следващата година. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Първомай. Тя изрази надежда още през следващото лято да може да се пътува по изцяло нов аутобан.

Тя изрази надежда през август да бъде готова и останалата част до Петолъчката, което представлява около 15 - 17 км. По думите й няма конкретен срок, като ще се разчита на добрата воля на изпълнителя.

По думите й напредва строителството и на магистрала „Марица”. Тя поясни, че в единия лот на магистралата са открити много повече археологични находки, отколкото е очаквано.

„Още 700 000 лв. са предоставени допълнително към първите 500 000 лв. на археологическия екип, тъй като предстои огромна работа, която трябва да бъде свършена с тези 1,2 млн. лв.”, каза министър Павлова. 

Ще бъдат направени разкопки на целия обект и той ще бъде освобождаван поетапно, за да може да се изгражда магистралата там. Вече е започнало изграждането на един много голям мост. Според нея магистрала „Марица” ще може да бъде пусната за движение догодина.

Павлова преряза лентата на финализирания проект „Обновяване на градската среда в община Първомай и подобряване на условията за отдих на населението”, финансирана по ОП „Регионално развитие”. Проектът е за над 4 млн.лв., от които съфинансирането от държавата е за 400 000 лв. Изградени са 16 улици, детски и спортни площадки в Първомай. След това министърът присъства на информационен ден в рамките на Оперативната програма за финансиране на туристическа инфраструктура.

Подкрепи Economic.bg