Три месеца изпитателен срок за митница Свиленград

От закриването са застрашени 120 семейства

Областният управител на Хасково Ирена Узунова е успяла да издейства тримесечен изпитателен срок за митницата в Свиленград от финансовия министър Симеон Дянков. съобщи Стандарт нюз. Ведомството беше нарочено за закриване от директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, след като свиленградските митничари се провалиха тотално на тестовете за лоялност.

Срещата на високо ниво е поискана от Узунова след разговорите й с кмета на Свиленград Георги Манолов и председателя на местния общински съвет Георги Еленков. Целта е да се запазят работни места в Свиленград и хасковска област, посочи Узунова. Тя уточни, че всъщност никога не е ставало въпрос за тоталното закриване на ГКПП-та на територията на Свиленград, а само за съкращения в митническата администрация.

По данни на кмета Манолов, ако се стигне до рестриктивните марки, с които заплаши Ваньо Танов, в Свиленград ще пострадат около 120 семейства, в които имат поне по един служител на митницата.

По време на тримесечния срок на мониторинга митничарите от Свиленград ще минават обучения, а освен това ще бъдат подлагани постоянно на тестове. Очакваните резултати са да се повиши административният и професионален капацитет на митницата. "Призовавам ги за работа на очакваното ниво. В рамките на три месеца трябва да докажем, че свиленградската митницата не бива повече да бъде спрягана с корупционни практики и непрофесионализъм", призова областният управител.

Коментари: 0