Търговският регистър с мобилно приложение

Целта е по-голяма сигурност и гъвкавост за фирмите

Снимка: БГНЕС

По време на конференцията „С лице към бизнеса и добрите европейски практики”, Търговският регистър представи мобилно приложение за достъп. Благодарение на него, фирмите ще имат бърз и лесен достъп до информационната база, възможност за дистанционни административни услуги и повишена защита от измами.

Чрез „Commercial register”, клиентите ще имат достъп до Търговския регистър чрез смартфон или таблет, използващи операционните системи iOS, Android и Windows Mobile. На разположение са версии на български и английски.

Системата използва проследяване на параметрите на устройствата, използвани от потребителите. Това се налага, както от съображение за сигурност, така и за да бъде събирана полезна статистическа информация за функционалността на продукта.

Чрез приложението ще могат да се правят справки за офисите, услугите, предоставяни от регистъра и актуалната нормативна база. Ще бъде налице и функционалност, сходна с тази на интернет страницата, за търсене по физически и юридически лица.

По време на събитието, организирано от Министерството на правосъдието и Агенцията по вписванията , бе изтъкнато намалението в таксите за административни услуги. Средно 22% е понижението за Агенцията по вписванията. С над 30% по-евтино е станало административното обслужване при регистрацията на нови форми.  

Коментари: 0