Олинклузив туристи не искат да плащат за чадър

Руснаци отказвали да плащат услуги на платени зони на плажа, оплакват се от фирмата-концесионер в Слънчев бряг

6880 ~ 1 мин. четене

Предлагането на услугата all inclusive доведе проблемни туристи на плажа, които ежедневно правят скандали, казаха от фирмата-концесионер на южния плаж в Слънчев бряг. Основните оплаквания на морските работници на южната ивица в курорта са от руски летовници, които отказват да заплащат за услугите на платените зони, имат лошо отношение, влизат в пререкания с персонала на плажа, оставят след себе си купища боклуци.

Руснаците лягали на чужди шезлонги, носели собствени чадъри, които поставяли в непосредствена близост до платените зони или на брега, като по този начини пречили на останалите плажуващи.

От фирмата концесионер обясняват, че идвали на ивицата все едно отивали на пикник - с килограми храна, с туби с вода, разхвърлят хартии, найлонови торби, пликове, кутии, чупят чадъри, шезлонги.

По закон всяка охраняема плажна ивица е разделена така, че едната половина е платена, с шезлонги и чадъри, а другата свободно достъпна за хората, които искат да плажуват, без да плащат за услугите. За това има и поставени информационни табели на пясъка, които посочват къде са границите на платените и безплатните зони.

Подкрепи Economic.bg