Туризмът е сериозно застрашен ако се резреши пушенето

Браншът е в невъзможност да каже за промените на всички туроператори

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Българският туризъм е в сериозна заплаха, ако се либерализира пушенето на обществени места. Това заяви на брифинг в парламента Румен Драганов от Националния борд по туризъм по повод предвижданите промени в Закона за здравето.

Според представители на туристическия бранш, подобна промяна в закона ще е опасна за българския туризъм, тъй като вече има подписани договори за над 4 млн. почивки за следващата година. От туристическия бранш алармират, че няма да успеят да предупредят клиентите си, ако пушенето на закрито бъде позволено.

"В никакъв случай не можем да кажем, че българският туризъм е в упадък и че българският туризъм след въвеждане на забраната за пушене на обществени места по някакъв начин е намалил своите параметри. Молим искрено по никакъв начин да не се извършва промяна в Закона за здравето", заяви на брифинг в парламента председателят на Института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов.

"Българският туризъм е в сериозна заплаха, ако Народното събрание направи такъв ход в момента, когато се извършва огромната маркетингова информационна кампания, която не е заплатена от българската държава. Става въпрос за многомилионна инвестиция на чужди туроператори и ние дължим обяснение какво точно правим", посочи Румен Драганов.

Подкрепи Economic.bg