Twitter смени главния си финансист

Майк Гупта вече ще отговаря за стратегическите инвестиции на компанията

3644 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Главният финансов директор на Twitter Майк Гупта ще заеме поста на старши вицепрезидент по стратегическите инвестиции, съобщи Reuters. Финансист №1 на компанията става бившият банкер Антъни Ното.

 Четиридесет и шест годишният Ното е бил управляващ директор в поделение на Goldman Sachs, инвестиращо в медии, технологии и телекомуникации. Ното имаше ключова роля при успеха на IPO-то на Twitter. Смяташе се, че той ще напусне Goldman Sachs за да започне на ръководна позиция в хедж фонда Coatue, за което бе съобщено през май. В крайна сметка до подобно развитие не се стигна.

Компанията предприема разместванията във високите етажи за да успокои някои страхове, свързани със забавяне в растежа на потребителите. Те започнаха преди няколко месеца с освобождаването на главния оперативен директор Али Ровгани и преместването на главния инженер и ръководител продуктовия дизайн на надзорна позиция.

Twitter съобщава, че двамата мениджъри ще поемат новите си задължения в следващите 30 дни. Акциите на социалната мрежа се покачиха с 3,5% до 42,39 долара при отварянето на търговия в Ню Йорк.

 

Подкрепи Economic.bg