Украйна предупреждава Германия

Конфликтът заплашва сериозно икономическия климат между двете страни

Протестът, който се води в цяла Европа срещу  случая с Юлия Тимошенко заплашва отношенията между ЕС и Украйна и може да доведе до трайно увреждане на връзката. Лагерът на президента Янукович предупреди Берлин, че може да има сериозни икономически последици. "Немските производители ще загубят", заяви Леонид Кошара, заместник-шеф на управляващата партия предаде Spiegel Online

Управляващите в Киев реагираха гневно на все по-многобройните заплахи за бойкот на Европейското първенство по футбол през лятото и претенциите относно задържането на лидера на опозицията Юлия Тимошенко, да й бъде позволено медицинско лечение в чужбина.

"Струва ми се, че случаят с Тимошенко представлява личен случай за някои политици на Запад", каза заместник-председателят на управляващата партия Леонид Кошара. "Берлин приема провала на водената Оранжевата революция от Тимошенко като лично поражение".

Конфликтът заплашва икономическия климат между Украйна и Германия. Ако не се стигне до някакво споразумениe, отношенията между Киев и Берлин ще бъдат сериозно засегнати. "Без споразумение ще бъде ограничен германския достъп до украинския пазар", каза Кошара. "Следователно германските производители ще загубят", завърши той.

Коментари: 0