Украйна разформирова спецчастите „Беркут“

Днес в Киев избират ново правителство

Временният министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков е подписал заповед за разформироване на спецчастите „Беркут“. Новината е съобщил самият той тази нощ в профила си в социалната мрежа Facebook, предаде ИТАР-ТААС.

"Беркут вече ги няма. Подробности се очаква да бъдат съобщени утре на специална пресконференция", се казва в съобщението на Аваков.

В украинския парламент продължават консултациите за съставяне на правителство на националното единство. Очаква се днес съставът на бъдещия кабинет да бъде обсъден с демонстранти на Площада на независимостта в Киев.

Междувременно обявеният за национално издирване Виктор Янукович все още е в неизвестност. Бившият генерален прокурор Виктор Пшонка също е обявен за национално издирване. Около 50 лица са разследвани по наказателно дело за убийство на демонстранти, но броят им може да нарасне, заяви изпълняващият длъжността генерален прокурор Олех Махниций.

По последни данни на украинското здравно министерство при сблъсъците между демонстрантите и силите за сигурност са загинали 82-ма души, а ранените са 724.

Коментари: 0