Ултиматумът на Атака е предизборен ход

Европейските избори ще се проведат по новия Изборен кодекс

Мая Манолова:

Снимка: БГНЕС

3593 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

„Това не е продуктивен начин на работа, а причината е, че идват избори“, такъв беше коментарът на Мая Манолова по повод ултиматумът за напускане на Парламента, поставен от ПП Атака. Според нея периодът е такъв, че всички партии се стремят да консолидират избирателите си.

Манолова заяви, че кадровите решения на правителството не се съгласуват с народния представител Делян Пеевски.

Вносителят на новия Изборен кодекс изрази убеждението си, че той ще бъде приет навреме и по него ще се проведат предстоящите избори за Европейски парламент. Според нея, една от най-важните промени е по-добре регламентираното отпечатване на бюлетините, което ще се състои под контрола на Министерство на финансите. Те ще имат пореден номер, който ще се премахва преди пускането на бюлетината в урната. Това ще прекрати практиката чрез т.н. „индианска нишка“ вотът да бъде контролиран, а неговата тайна ще остане защитена.

Заместник-председателят на Народното събрание посочи, че новите текстове ще дадат равни възможности пред малките, големите партии и независимите кандидати.

Манолова беше категорична, че не е обсъждано наличието на текст на друг език върху изборните книжа, а скандалът в пленарна зала по повод използването на майчин език, по време на предизборната кампания е силно преекспониран.

Подкрепи Economic.bg