В САЩ разследват Monster за 5 смъртни случая

Акциите на компанията производител на енергийната напитка се сринаха с над 14%

Щатските власти от администрацията по храните и лекарствата разследва сигнали за пет смъртни случаи, които може и да са свързани с енергийната напитка Monster на Monster Beverage Corp, съобщи Ройтерс, позовавайки се на съобщение от административните власти.

Срещу Monster ще бъде заведено и дело от семейството на 14-годишно момиче от Мериленд със сърдечно заболяване. Детето е починало след като за 24 часа е изпило две кутии от енергийната напитка, твърдят роднините. От компанията производител обаче заявиха, че не вярват техните напитки да са отговорни по какъвто и да е начин за смъртта на момичето.

Пазарът на енергийни напитки е доминиран от Monster и австрийската Red Bull. Тук се намесват обаче и продукти на Coca-Cola и Pepsi.

Делото и сигналите за други смъртни случаи, които могат да бъдат свързани с употребата на енергийни напитки показват опасенията за безопасността на напитките, съдържащи кофеин, които са особено популярни сред младите хора.

Енергийните напитки Monster се продават в САЩ и Европа, включително и в България. В САЩ компанията държи 39% от пазара, а скоро мисли да пусне продуктите си в Еквадор, Хонконг, Япония, Макао и Словения.

Нетните продажби на Monster Beverage Corp през второто тримесечие на 2012 г. са 592.6 млн. долара. След новината за разследването акциите на Monster се сринаха с 14.23% и затвориха на ниво 45.73 долара за акция.

Коментари: 0