Идва iPad mini на Apple

Очаква се цените да са между 249 и 299 долара

Технологичният гигант Apple Inc се очаква днес да представи новата, по-малка и по-евтина версия на iPad. Това ще е най-голямата продуктова промяна от дебюта на iPad преди две години, отбелязва Ройтерс. Apple ще предложи по-малката версия в опит да отхапе от пазара, на който са заложили Amazon.com Inc and Google Inc.

Kindle на Amazon и Nexus 7 на Google завзеха част от пазара на таблети, като освен това доказаха, че има търсене за устройствата джобен размер. По-малкият таблет на Apple ще е първото устройство, което ще бъде добавено към компактното портфолио на компанията, след като главният изпълнителен директор Тим Кук пое поста от съоснователя на корпорацията Стив Джобс преди смъртта му. "Apple усещат, че благодарение на iPad са победители на този пазар, а устройството доказа, че е правилен ход", коментират анализатори. Те припомнят, че големият пазарен дял на Apple трябва да се защитава с иновативни продукти.

Събитието на Apple, на което се очаква да бъде представен таблета е насрочено за 10 ч. местно време (19:00 ч. българско). Дебютът на iPad mini беше отложен с близо седмица, тъй като по първоначални данни устройството трябваше да бъде представено на 17 октомври.

Според различни анализи новото устройство на базираната в Купертино, Калифорния компания ще се продава в диапазона 249-299 долара. Apple има продадени над 84 млн. таблета iPad.

Коментари: 0