Велоалея за 25 млн. лв. свръзва Несебър и Созопол

В момента се изпълняват проекти за 11,5 млрд. лв., съобщи Томислав Дончев

Велоалея от Несебър до Созопол през Поморие и Бургас ще бъде изградена по проект на община Бургас. Това обяви кметът на Бургас Димитър Николов по време на срещата си с министъра по евросредствата Томислав Дончев, съобщи агенция Стандарт нюз.

Общинските експерти са изчислили, че инвестицията ще излезе около 25 млн. лв. Проекът е нов и подготвен от администрацията на Николов за следващия програмен период. Според кмета финансирането му е напълно възможно, защото е интегриран и има акцент към туризма. На практика алеята ще бъде по протежението на целия Бургаски залив.

"Бургас е витрина, където можем да покажем как един град се променя с европейски пари", каза министър Томислав Дончев. Той обясни, че посоката която следва е стабилизация на публичните бюджети.

В момента България изпълнява проекти за 11,5 млрд. лв., а извършените плащания са 22% от цялата финансова рамка. На журналистически въпрос за разселването на министерствата извън София министърът по управление на средствата от Европейския съюз коментира: "Мен никой не ме е питал дали искам да се преместя някъде, но ако трябва да се местя, бих избрал Бургас".

Коментари: 0