Виртуална разходка из филмовите студиа в Бояна

Google Street View влезе в "Ню Бояна Филм"

4946 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Виртуалното приложение Google Street View дава възможност на онлайн потребителите да се разходят из едно от най-големите български филмови студиа "Ню Бояна Филм", предаде БГНЕС.

360-градусовите снимки показват в детайли всички кътчета от магията на киното. Във филмовите студиа в Бояна са снимани и големи холивудски продукции като "300", "Конан", "Непобедимите", "Херкулес" и "Черната Далия".

"Снимките на "Ню Бояна Филм" са с огромен мащаб. Отне ни приблизително 3 седмици, за да ги завършим, тъй като бе важно да влезем и зад кулисите на тази индустрия, която е изключително интригуваща за много хора по света и ние вярваме, че това е първата подобна фотосесия на действащо филмово студио", каза Саймън Фийк, собственик и управител на компанията Thunder Box, собственик на правата за Google Street View за България.

"Възможността да покажем с какво разполагаме в "Ню Бояна Филм" е от изключителна важност не само за тези, които гледат към България като потенциална локация за заснемане на продукции, но също и към обикновените хора, които ще останат впечатлени, когато разберат, че тук са снимани толкова много холивудски продукции, като "300" или предстоящия "Непобедимите 3", допълни Ярив Лернер, собственик на "Ню Имидж и Милениум Филмс".

Подкрепи Economic.bg