Vivacom пуска Nexus 5 на пазара у нас

Първият смартфон с Android KitKat предлага най-доброто в своя клас

188 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Един от най-дългоочакваните смартфони за тази година, сместната разработка на LG и Google - Nexus 5, дебютира в магазинната мрежа на Vivacom от следващата седмица. Устройството ще се предлага с тарифен план MaxiCall HHL на цена от 25.90 лв. на месец, или в брой за 579.90 лв.

Nexus 5 се счита за най-добрият смартфон в този клас устройства. Сред отличителните му характеристики са изчистеният дизайн и тънката рамка около дисплея. Телефонът разполага с 4.95-инчов Full HD IPS дисплей, предлагащ несравнимо качество на картината с наситени и ярки цветове, които могат да бъдат открити само при топ моделите смартфони на пазара.

Апаратът разчита на четириядрен процесор Snapdragon 800 с тактова честота 2.3 GHz, гарантиращ на потребителите голяма бързина и лекота при работа. Нещо повече - Nexus 5 е първото устройство с най-новата операционна система на Google - Android OS, v4.4 (KitKat). Налице е още 8-мегапикселова камера с оптичен стабилизатор на изображението за отлични снимки и NFC технология за безжичен пренос на данни между устройствата.

Коментари: 0