Войнов: В търговската мрежа няма месо с изтекъл срок

Половината от магазините нямат договори за извозване на отпадните продукти, каза директорът на Агенцията за контрол на храните

212 ~ 1 мин. четене

Около 4 тона старо месо бяха открити в складовете на „Меком" преди дни. "Може би хората имат право да недоволстват след това, което се случи, но не бих казал, че контролът е занижен", каза пред БНР д-р Йордан Войнов, директор на Агенцията за контрол на храните.

"Няма данни, че месо в изтекъл срок е влизало в търговската мрежа. Хората нямат основания за притеснения", заяви Войнов.

"Има тонове иззето месо, затворени обекти. Към момента екип от София продължава работа. За мен е странно, че такова месо може да се намери в едно от най-големите предприятия. Необяснимо е, защото досега много мисии са минавали през „Меком". Вината е поделена между нашите хора и собственика на предприятието", каза Войнов.

Той съобщи още, че двама от отговорните служители на Дирекцията по контрол на храните са отстранени от работа, докато тече проверката. "Недоумявам как може инспектор с дългогодишен стаж да пропусне такова месо във фризера. Пропуск е, дори месото да е предназначено за екарисажа", добави той.

По думите му половината от магазините нямат договори за извозване на отпадните продукти. "Има нужда от нова наредба. Правилата могат да бъдат разписани до месец", съобщи още директорът на Агенцията за контрол на храните.

Подкрепи Economic.bg