Volvo и Geely показват първия си съвместен модел през 2015 г.

Автомобилът ще използва изцяло нова модулна архитектура

112 ~ 1 мин. четене

Главният изпълнителен директор на китайския автомобилен производител Geely разкри подробности около съвместната дейност на компанията с Volvo. Предстоящия модел се очаква да се появи през 2015 г. с нова модулна архитектура, която ще се използва и от останалите модели на двете марки в C-сегмента.

Тя ще е по-малка от мащабируемата платформа (SPA) и ще спести доста средства на двете компании в развитието и тестването на бъдещите автомобили.

"Вече започнахме процесите по проучване и разработка, така че вярвам, че ще се справим с поставените срокове," заяви изпълнителният директор на Geely Гуи Шенг Юе.

Според изследователския център на Volvo/Geely в Швеция плановете предвиждат увеличение на продажбите от 560 000 бройки тази година до 800 000 единици годишно. Geely от своя страна се превръща в най-големия китайски износител на автомобили, като за последната година компанията е увеличила продажбите си с цели 19 %.

Китайската Geely придоби Volvo три години за 1,8 млрд. щатски долара. Geely отчете 37% ръст в приходите си до 1,4 млрд. юана (около 168 млн. евро) за първите шест месеца на годината. Продажбите на автомобили на компанията са се увеличили с 19% до 263 544 броя.

Подкрепи Economic.bg