Вотът на недоверие е предизборен ход от страна на ГЕРБ

Ако искаме прилична енергетика, трябва да вкараме и други държави в играта, смята социалистката Татяна Дончева

Автор: Божидара Иванова

"Внасянето на вота на недоверие е предизборен ход от страна на ГЕРБ". Това заяви народният представител от "Коалиция за България" Татяна Дончева в предаването "Тази събота" по bTV.

По думите й с този вот ГЕРБ се надяват да увеличат шансовете си. "Вотовете на ГЕРБ бяха доста слабички, защото нямат парламентарни изпълнители за добра парламентарна постановка", обясни социалистката.

"Може да има много основания да бъдеш обвинен в нещо обаче, като не извадят аргументите, хората не разбират какво се случва", допълни още тя, като не отрече да има "разбории в енергетиката". Според нея те са следствие на предишно бездействие.

"Може да мирише на Русия, на Франция, на Канада, на който искате, обаче ако искате да имаме прилична енергетика, трябва да проведем разговори с големите енергийни босове. За да станат големите енергийни мощности на България, трябва да вкараме други държави в играта. Ако това беше станало, можеше и проектът "Белене" и 7-ми и 8-ми блок на "Козлодуй" да изглеждат по друг начин", категорична е Дончева.

Коментари: 0