Все повече българи губят имотите си заради дългове

Частните съдебни изпълнители броят на имуществените дела да се увеличава през следващите години

Хотели, предприятия, лускозни вили и десетки апартаменти са обявени за продажба на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители. Броят на oфертите обаче постоянно се увеличава. Все повече собственици на недвижими имоти губят домовете си заради дългове, които не могат да изплатят, съобщава TV7.

Частните съдебни изпълнители очакват през следващите години увеличаване на този вид дела. В момента най-скъпи са бизнес имотите, а най-купувани -двустайните жилища.
 
Съдебният изпълнител Георги Дичев разказва, че работата им постоянно се увеличава, като основните причини за това са световната икономическа криза, както и лошата финансова култура на българина.

Не пожелал да разкрие името си мъж разказва в репортажа как е стигнал до среща със съдия-изпълнител. След като през 2005 г. тегли кредит за жилище, мъжът ипотекира имота за 100 хил. лв. Сега не може да плаща дълга си, банката му взима апартамента, но той продължава да дължи 50 хил. лв. Сега заедно със съпругата и 5-годишното си дете, мъжът живее на квартира.
 

Коментари: 0