Взрив край гара Езерово рани 12 души

13 влака са засегнати от спирането на движението заради пожара на гара Езерово

324 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Пожар край село Езерово, предизвикан от теч на пропан-бутан от цистерна вчера следобед , рани 12 души. Ранените са хоспитализирани, като седем от тях са огнеборци, двама работници и трима, намирали се в съседен обект. Най-тежко пострадалият е работник, който е с 90% изгаряния и състоянието му е критично. Останалите пострадали при пожара са с различна степен на изгаряния и обгазяване и са под лекарско наблюдение.

Инцидентът е предизвикан при прехвърляне на газ от ЖП-цистерна в автоцистерна, когато спукване на маркуч предизвиква искра и пожар, при който изгоряха около 50 дка сухи треви. Запалила се е и цистерна с газьол. Предстои следствието да установи причините за инцидента, както и да изясни въпросът дали пожарът е следствие на човешка грешка.

Пожарът е бил потушен след  7-часова борба около 23:30 часа снощи. Това съобщи кметът на община Белослав Желязко Петров, цитиран от агенция „Фокус“. По думите му няма опасност за нови взривове и още снощи всичко е обезопасено.

13 влака са засегнати от спирането на движението заради пожара на гара Езерово. За пътниците от блокираните влакове се организира превоз с автобуси от ЖП гара Повеляново до Варна, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Подкрепи Economic.bg