William Hill вдигна офертата си за Sportingbet

Британската компания за онлайн залагания предлага 530 млн. паунда, за да придобие своя конкурент

88 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

William Hill, който е един от най-големите букмейкъри във Великобритания, вдигна със 17% офертата си за Sportingbet. Първоначалното предложение към акционерите на конкурентната компания беше отхвърлено единодушно.

Заедно със своя по-малък конкурент - GVC увеличават офертата си до 61.1 пенса за акция, като обещават и по 1.1 пенса дивидент на акция. При тази цена сделката се оценява на 530 млн. паунда.

Предишното предложение на William Hill беше за 52.2 пенса на акция, което щеше да струва общо 350.2 млн. паунда. От борда на директорите на Sportingbet обаче заявиха, че "предложението подценява значително бизнесът и перспективите пред него". единодушното решение беше, че офертата трябва да бъде увеличена и чак тогава да се мисли отново.

За William Hill са важни пазарите за залагания на Sportingbet в Австралия и Испания, докато GVC се интересува от пазарите на нерегулирания пазар.

Sportingbet работи както на регулирания пазар, така и на така наречения "сив" нерегулиран пазари. Бизнесът на компанията е отдавнашна цел на William Hill.

Подкрепи Economic.bg