Wizz Air пуска директен полет до Швеция

Новата дестинация на компанията ще започне да се изпълнява от май 2014 г.

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air пуска директен полет от София до Малмьо, Швеция. Новата дестинация на компанията ще започне да се изпълнява от май 2014 г., обяви търговският директор Гергьо Абран на пресконференция днес. Цената на билета ще бъде 59.99 лв., а полетите ще са два пъти седмично - в понеделник и петък в ранните утринни часове.

"В Wizz Air ние сме ангажирани с българския пазар и развитието на инфраструктурата на нискоразходното пътуване по въздух. Наскоро обявихме линии до Ларнака, Киев и Дубай, а днес добавяме скандинавската връзка до Малмьо. Ясно виждаме, че българските потребители са ентусиазирани от нашите ниски тарифи, както и милиони пътници на Wizz Air в Европа и извън нея, и в отговор на голямото търсене на ниските цени на Wizz Air, аз съм развълнуван да обявя новия самолет в нашата база в София. Това ще стимулира ръста на работни места и ще донесе предимства за клиентите, с още ниски цени от България.", каза Гергьо Абран.

Малмьо е близо до Копенхаген, така че авиокомпанията очаква пътници за датската столица също да се възползват от услугите й.

Резервиралите билети днес - 4 септември, за пътуване този месец получават намаление от 20% от цената на билетите. Акцията е част от кампанията "Продължете вашата ваканция".

От компанията обявиха днес, че вече имат 4-ти самолет за базата си в България на летище София. Новият Еърбъс A320 ще бъде доставен в София през май 2014 г. Новият самолет трябва да подпомогне оперативността по всички 16 линии от София и ще увеличи капацитета с 30%, достигайки над 1.1 млн. места., обясниха от Wizz Air.

Авиокомпанията обяви повече седмични полети по съществуващите линии до Брюксел Шарлероа, Айндховен, Лондон Лутън и Милано Бергамо. Четвъртият самолет също така ще подпомогне летните полети на анонсираната по-рано през годината линия до Дубай, която започва от 29 октомври, 3 пъти седмично.

Коментари: 0