Xperia M2 Aqua е защитен под вода

Новият смартфон ще дебютира у нас през есента

Xperia M2 Aqua е защитен под вода
284 ~ 1 мин. четене

Sony представи новия си смартфон Xperia M2 Aqua, който издържа на намокряне. Компанията твърди, че е използвала подобрената си технология за водо- и прахоустойчивост, която се определя като най-добрата на пазара в момента. Така новият смартфон може да издържа на дълбочина от един метър под водата за неопроделено дълго време.

Устройството следва характерния за компанията дизайнерски език OmniBalance и е IP65/68 сертфициран, което означава, че предлага най-високата степен на защита срещу вода в индустрията. Xperia M2 Aqua е достъпен модел от средния ценови клас и също така включва поддръжка за високоскоростните LTE мрежи, което е другото му предимство.

Смартфонът е оборудван с 4,8-инчов IPS дисплей с qHD резолюция и се захранва от бърз четириядрен Snapdragon 400 процесор на Qualcomm, който е допълнен и от 1GB RAM. Xperia M2 Aqua работи с Android 4.4 KitKat OS и е оборудван с 8-мегапикселова камера с Exmor RS сензор в задната част. Потребителите могат да се забавляват по най-добър начин с допълнителни софтуерни приложения и ефекти като Social Live, Picture Effect и AR Effect, а също и с иновативен Timeshift burst режим, с който можете да снимате 31 кадъра за едва две секунди.

Батерията е с капацитет от 2300mAh, като с такъв висок капацитет могат да се похвалят смартфоните от по-скъпите ценови класове. Пълните размери на модела са 140х72х8,6 милиметра, а теглото е 149 грама, като Xperia M2 Aqua поддържа и технологията NFC. Sony планират да го продават на българския пазар през есента.

Коментари: 0