Заловиха 337 нелегални превозвачи

241 са превозвали пътници, като автомобилите им са спрени от движение за 6 месеца

7022 ~ 1 мин. четене

Автомобилна администрация залови 337 нелегални превозвачи за малко повече от година, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на откриването на TRUCK SHOW KAMIONI 2012.

По думите му 96 от тях са извършвали товарни превози, а 241 са превозвали пътници, като автомобилите им са спрени от движение за 6 месеца. 

"Ефектът от тази мярка е не само административен, но до голяма степен и възпитаващ, което е и нашата цел – да сведем до минимум незаконните превози", каза още министър Московски. Той допълни, че за да достигнем стандартите на Европа е необходимо не само да засилим контрола, но и да обновим автомобилния парк, което ще подобри, както обслужването на товарните превози, така и имиджът на страната ни като добър партньор в автомобилния транспорт. Министър Московски изрази оптимизъм, че през последните години, въпреки кризата се забелязва трайно обновяване на парка.

По време на събитието министър Ивайло Московски участва и в тестването на тежкотоварни автомобили. TRUCK SHOW KAMIONI 2012 се провежда на 31 май и 1 юни на летище Лесново, община Елин Пелин. Организатор на събитието е сп. Камиони. 

Подкрепи Economic.bg