Залязващите технологии

Изданието Tech Land показва списък с актуални днес технологични продукти, за които прогнозите са, че ще изчезнат в близките 5 години

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
В днешния динамичен свят на технологии и иновации, много продукти остават незабелязани. Изданието Tech Land показва списък с актуални днес технологични продукти, за които прогнозите са, че ще изчезнат в близките 5 години.

Ключовете за кола

През последните няколко години производителите на автомобили все по-често се стремят да ограничат използването на ключове за кола и въвеждането на смарт-ключовете. Не е изключено и смартфоните да изместят и тази технология. Chevrolet например, вече предлага приложение, което стартира колата без ключове.

Blu-ray и DVD плейърите

Имайки предвид, че само до преди година Blu-Ray  плеърите бяха единственият избор за домашно качествено кино, към днешна дата все повече потребители преминават към стрийминг на филми. Според анализаторите 2013 г. е била последната година, в която все още са се продавали DVD и Blu-ray плеъри.

GPS устройство

Самостоятелните GPS устройства все по-рядко намират пазар, тъй като повечето смартфони и автомобили притежават картографски софтуер. До 5 години експертите смятат, че хората напълно ще забравят за съществуването на самостоятелни GPS устройства.

Цифровите фотоапарати от нисък клас

Камерите на новите смартфони предлагат висока резолюция и качествени снимки, което от своя страна подтиква производителите на фотоапарати да повишават качеството на камерите. През следващите 5 години, компаниите за фотоапарати като Nikon, Canon и Sony ще спрат да произвеждат цифрови фотоапарати с ниско качество и ще се фокусира върху по-професионална техника.

Dial up интернет

Този вид интерент вече се използва от много малка част от потребителите, тъй като интернет компаниите се развиват с голяма скорост и държавите предпочитат да инвестират в широколентов интернет и по-добра свързаност.
Коментари: 0