Заплахи с оръжие срещу окупаторите на Великотърновския университет

Група неизвестни провокатори нахлуват в залата с викове "Ще ви натрошим краката, ще плюете кръв"

108 ~ 2 мин. четене

Студенти във Великотърновския университет (ВТУ) са били заплашвани от въоръжени лица, които са нахлули в окупираната от тях зала. За това информира страницата на "Ранобудните студенти" в социалните мрежи.

Провокатори нахлуха и отправиха директни заплахи към нас. В началото в залата влязоха 3-4 човека и започнаха да обиждат организатора на окупацията Светлин Тачев. След това нахлуха още хора, а "главатарят" им започна да заплашва присъстващите в това време окупатори: "Ще ви натрошим краката, ще плюете кръв" и редица други заплахи, разказват студентите окупатори, цитирани от OFFNews.

По-стряскащото обаче е, че другият от окупиращите студенти Иво Иванов е видял на колана на провокатора закачен пистолет, който той е държал с ръка с готовност да го извади на момента. След категоричният отказ на двамата окупатори да освободят залата и опитите да успокоят духовете, провокаторът хвана бутилка с вода и я захвърли по недоволните студенти. Заплаши, че ще се върнат отново следващото междучасие, допълва той пред медията.

В подкрепа на студентите са се събрали 30-40 души, които са останали пред аудиторията и успяват да удържат окупацията. Информацията за момента не е потвърдена от МВР или ръководството на университета.

"Ние смятаме, че това е груба провокация към нас и призоваваме ръководството на ВТУ да вземе спешни мерки. Отново категорично заявяваме, че такива заплахи срещу нас няма да подействат и окупацията на 321 аудитория няма да падне. Не мислим, че провокацията е от страна на университета, а идва от външни среди. Вярваме, че съответните органи ще подходят професионално към инцидента и няма да бъде допуснат нов такъв. Благодарим и за бързата реакция на зам.-ректорът  доц. Петко Петков", гласи позицията на студентите.

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.

Подкрепи Economic.bg