Започва новата учебна година

Ремонтът в 118 училища в страната продължава

120 ~ 2 мин. четене

Над 60 хиляди първокласници тръгват на училище днес. В 10 часа министърът на образованието Сергей Игнатов ще открие официално новата учебна година, която тази година започва на 17 септември.

Първият учебен звънец няма да прозвучи в 118 училища в страната заради продължаващи ремонти.

В София първолаците ще са около 10 500 хиляди или с 500 повече от миналата учебна година. През тази учебна година всички 5-годишни деца ще бъдат обхванати в системата на образованието.

Редица министри и заместниците им ще ударят първия училищен звънец в школата не само в София, но и из цяла България.

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще открие новата учебна година в 108 СОУ "Никола Беловеждов". В училището бяха изпълнени строително-ремонтни работи по проект, финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013 г.". Освен, че ще открие новата учебна година, Фандъкова ще разкаже и малко повече за развитието на проекта и за направените ремонтни дейности.

Министър Цветан Цветанов ще открие новата учебна година в столичното 11 СОУ. На ръководството на училището и неговите възпитаници ще бъде представена интерактивна площадка, на която децата ще се обучават по пътна безопасност.

Учебната година във Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" в столицата ще бъде открита от министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

Министър Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" в 10:00 часа. В 11:30 часа Рашидов ще даде старт на новата учебна година и в Националното музикално училище "Любомир Пипков".

В 12.00 часа министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще участва в тържественото откриване в новата академична учебна година в Медицински университет – София. Церемонията ще се проведе в аудиторията на УМБАЛ "Майчин дом".

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще посети Хисаря и Ловеч, по повод откриването на учебната 2012/2013 година.

Подкрепи Economic.bg