Абу Даби създаде фонд за нови атракции и мега-събития

Той е на стойност 163 милиона долара

Абу Даби създаде фонд за нови атракции и мега-събития
692 ~ 1 мин. четене
Абу Даби създаде нов фонд на стойност 600 млн. дирхама (163.4 млн. долара) за „мега-събития“. Той ще се използва за финансиране на потенциални партньорства в световен мащаб като част от стратегията на емирството да стимулира туризма и диверсификацията на икономиката от петрола.

Столицата на Обединените арабски емирства вече харчи милиарди долари за индустрия, туризъм и инфраструктура, за да се отдалечи от петролната зависимост, но остава далеч зад близкото емирство Дубай в привличането на посетители.

„Тази инициатива ще работи за привличането на най-добрите организатори на развлечения и бизнес събития от целия свят, които да считат Абу Даби за място, в което да инвестират времето и усилията си,“ каза Сайф Саид Гобаш, заместник-секретар на Министерството на културата и туризма, в изявление във вторник.

Фондът е част от широкообхватната инициатива на стойност 50 милиарда дирхама (11,20 милиарда лири) за инвестиции и реформи, известна като Ghadan 21. Ghadan означава "утре" на арабски.

Съществуващите атракции на Абу Даби включват Формула 1, Лувъра Абу Даби и тематичен парк Warner Bros. Изграждат се два нови музея - Националният музей Гугенхайм и Заед.
Коментари: 0