АБВ подкрепи кандидатурата на ген. Радев за президент

Той е достоен кандидат и може да обедини българите, заяви Георги Първанов

АБВ подкрепи кандидатурата на ген. Радев за президент
268 ~ 1 мин. четене

Националният съвет на АБВ подкрепи кандидатура на ген. Румен Радев за президент. Това обяви лидерът на партията Георги Първанов след заседание на висшия й орган, предаде БНТ.

Бившият командир на ВВС вече официално е общият кандидат на левите партии, след като вчера получи подкрепата и на БСП.

По думите на Първанов генералът се очертава като фаворит на предстоящите избори. Той е доказан професионалист, достоен кандидат и е равно приближена и равно отдалечена кандидатура за двете леви партии. Според лидерът на АБВ бившият военен е номинация, която може да обедини не само левите формации, но и цялото общество.  

Самият ген. Радев също изтъкна обединителната си роля. „Аз се целя във всички българи, които мислят за България. Една България здраво стъпила на своите национални интереси, лоялен член на НАТО и Европейския съюз, с активни способности, самостоятелна активна външна политика“, заяви кандидат-президентът.

„България да бъде просперираща държава, която да гарантира условията за труд и развитие на всички свои граждани в една мирна обстановка”, добави ген. Радев. Той изтъкна няколко свои няколко приоритета, сред които образованието, сигурността, здравеопазването, духовността и културата. От криза се излизало с достойнство и той щял да работи българинът да има такова.         

Подкрепи Economic.bg