Adecco: Проблем с кадрите вече има в целия свят

Конкурентите на компанията отчитат същото

Adecco: Проблем с кадрите вече има в целия свят

Снимка: Pexels

Най-голямата компания за временно намиране на служители в света Adecco се оплаква, че от началото на последното тримесечие на годината наемането на кадри се е забавило в целия свят. Причината е икономическата несигурност в глобален мащаб, пише Reuters.

Мнението на швейцарската компания е много важно, тъй като резултатите ѝ се следят отблизо от международната общност за признаци какво е здравето на световната икономика. Adecco посочва, че спад в търсенето на работници в автоиндустрията, както и забавяне в сектора на производството и търговията на дребно в Европа, са понижили приходите ѝ.

Така те за периода септември-октомври са нараснали със само 1% в сравнение със същия период на 2017 г. Освен това, докато през второто тримесечие на 2018 г. приходите на Adecco са нараснали с 4%, то през третото тримесечие растежът е бил 2%. Спад в приходите компанията отчита в Германия, Австрия и Швейцария, както и в държавите от Бенелюкс и скандинавския регион.

Фирмата отбелязва, че ситуацията потвърждава по-ранни коментари за затруднения на европейските пазари и че компаниите са спрели да пращат служители в САЩ и Великобритания

Конкурентите на Adecco – Randstad и ManpowerGroup – също отчитат забавяне в ръста на приходите им през третото тримесечие, което е показател, че бизнесът в целия свят проявява по-голяма предпазливост да наема още служители.

Коментари: 0