Airbnb и Uber помагат на засегнатите от забраната на Тръмп

Прессекретарят на Белия дом заяви, че указът е продължение на политиката на Обама

Airbnb и Uber помагат на засегнатите от забраната на Тръмп

Компанията за краткосрочно отдаване на апартаменти под наем Airbnb предлага безплатно жилища за бежанците, засегнати от забраната за пътуване на Доналд Тръмп, обяви главният изпълнителен директор Браян Чески в своя Twitter.

Фирмата е решила да изрази солидарност с тези, които са засегнати от новата спорна забрана, позовавайки се на опасения, че политиката е "не правилна".

Airbnb ще осигури безплатни жилища за бежанците и всички, които са със забрана за влизане в САЩ. Свържете се с нас при неотложна нужда от подслон”, написа той. Чески също разкритикува имиграционния указ на Тръмп и призова американците да се обединят и да помагат на жертвите на курса на политиката на новия президент.

По-рано главният изпълнителен директор на Uber Травис Каланик заяви, че компанията възнамерява да плати обезщетение на всички водачи, които са обект на ограничения за влизане в Съединените щати, наложени от новия американски президент Доналд Тръмп.

Жестовете идват на фона на нарастващото недоволство към решението на президента Тръмп да подпише заповед за забрана на всички бежанци, както и мигранти от седем мюсюлмански страни, да влизат в САЩ за период от 120 дни. Включените държави са Иран, Ирак, Либия, Судан, Йемен, Сирия и Сомалия.

Днес прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър защити Доналд Тръмп за последната му заповед в областта на имиграцията и бежанците, твърдейки, че тя е продължение на администрацията на Обама. Той първоначално е подадл сигнал, че седемте страни са " от особено значение."

Коментари: 0