9 актьори, известни със своята щедрост

Те не само даряват пари, но и участват активно в благотворителни акции

9 актьори, известни със своята щедрост
7884 ~ 3 мин. четене
Всеки знае, че актьорите в Холивуд печелят доста, но не всеки знае, че голяма част от тях освен да инвестират в различни бизнес начинания, отделят и голяма част от доходите си за благотворителни каузи.

Някои от знаменитостите не само даряват пари, но и отделят време и труд в помощ на другите, пише celebritynetworth.com.

Вижте 9 актьори, които са известни със своята щедрост:

9. Том ХанксТой е познат като едно от добрите момчета в Холивуд. Ханкс не само дарява пари, но и посвещава време на благотворителност. Подпомага финансово църквата Rosslyn Chapel, която е заснета във филма с негово участие „Шифърът на Леонардо” по едноименния роман на Дан Браун. През 2014 г. оставя огромен бакшиш на таксиметров шофьор и кани него и съпругата му на шоу на Бродуей.

8. Джони ДепДеп е известен с благотворителността си. Дарил е над 1,5 млн. долара на болницата Great Ormond Street Hospital през 2008 г., след като там лекуват дъщеря му. Водил е екипът на болницата на представления, прекарва време с децата в отделенията. Наскоро в интернет доби огромна популярност клип, който показва Деп, пременен като героя си от „Карибски пирати” Джак Спароу, да изненадва болни деца в лечебното заведение. 

7. Зак ГалифианакисПреди да стане известен, той често посещавал обществена пералня в Санта Моника и там се сприятелил с възрастна служителка. След участието си в поредицата „Последният ергенски запой” Галифианакис научил, че жената останала без дом и живее в офиса. Актьорът започнал да плаща за малък апартамент, в който я настанил.

6. Даниел РадклифИзпълнителят на ролята на Хари Потър е бил доброволец в различни обществени дейности и е дарявал пари за благотворителни организации като Lupus Foundation of America, The Trevor Project и Book Aid International.

5. Стив БушемиПреди да стане актьор, той е работил като пожарникар в Ню Йорк. След терористичните атаки на 11 септември 2001 г. той участва като доброволец в старата си пожарна. Всеки ден работи 12-часови смени. Често застава в защита на пожарникарите и е участвал в техни протести срещу закриването на пожарни в Ню Йорк.

4. Мат ДеймънЗвездата от „Добрият Уил Хънтинг” и поредицата за Джейсън Борн е дарявал множество средства през годините. Работил е с фондация H2O Africa Foundation за чиста питейна вода на Черния континент. Работил е и с Not On Our Watch organization и One Campaign. Биле посланик на добра воля за организацията  Feeding America и ONEXONE foundation.

3. Джордж КлуниУчаствал е в събития на благотворителната ONE Campaign и в организацията на стачка на писателите през 2007 г. Правил е парични дарения на приюти и бездомници, а също и за благоворителни проекти на организациите Oxfam, Realizing the Dream и Not On Our Watch. Известен е и с това, че когато е в ресторант, често плаща сметките на хората от съседните маси.

2. Джейми ГерцПрез 2012 г. Джейми и съпругът й – милиардерът Антъни Реслер, са обявени за най-щедрите знаменитости, след като даряват над 10 млн. долара за различни каузи, включително за Cedar Sinai Medical Center и Los Angeles County Museum of Art. Актрисата управлява собствена фондация Ressler-Gertz Foundation, която осигурява помощ на хора в нужда и ги подпомага в завършването на образование.

1. Киану РийвсТой подпомага редица благотворителни организации, сред които SickKids Foundation и PETA. Основава фондация за борба с рака, след като губи сестра си, диагностицирана с левкемия. Известен е също с това, че често се отказва от част от хонорарите си, като поделя парите с други участници във филмовите проекти. Киан Рийвс дава част от хонорара си от 75 млн. долара от „Матрицата” на екипите, занимаващи се със специалните ефекти и грима. А на всеки от каскадьорите, участвали при заснемане на филма, подарява по един мотор Harley Davidson.
Подкрепи Economic.bg