Аквапаркът в Равадиново обори в съда решението на НАП за затваряне

Обектът е отворен, въпреки че НАП откри, че има умишлено укриване на обороти

Аквапаркът в Равадиново обори в съда решението на НАП за затваряне

Снимка: Facebook/Аквапарк Нептун-Равадиново

Автор: Александра Сотирова

Само ден, след като Национална агенция по приходите (НАП) затвори аквапарка „Нептун” в село Равадиново, днес обектът вече работи. Компанията е обжалвала затварянето в Окръжния съд в Бургас и решението на НАП е паднало. Това потвърдиха пред Economic.bg говорителят на НАП Бургас Христо Узунов и от аквапарка „Нептун”.

Припомняме, че данъчните служители установиха, че нито едно от 19-те фискални устройства на обекта не е подавало информация за оборотите си към НАП от края на юни тази година.

Узунов обясни, че не може да коментира решението на съда обектът да отвори отново само ден, след като е затворен от приходнатра агенция.

По думите му това не отменя санкциите за нарушаване на данъчното законодателство, които обектът е извършил. Не е ясно колко ще бъде глобата за аквапарка, тъй като всеки отделен случай подлежи на обсъждане. В този конкретен случай обаче не става въпрос за случайно или не неиздаване на касов бон, а за умишлено укриване на обороти, обясни още Узунов.

Говорителят на НАП обясни, че целта на активната лятна кампания на агенцията е да има дисциплиниращ ефект сред търговците и да се създаде равнопоставена бизнес среда сред търговците в туристическия сектор.

Коментари: 0