Amazon иска да превърне ръката ни в кредитна карта

Компанията работи по технологии за разплащане с биометрични данни

Amazon иска да превърне ръката ни в кредитна карта

Снимка: Pixabay

1964 ~ 1 мин. четене
Технологичният гигант Amazon иска да позволи на клиентите да свържат информацията от кредитната си карта към ръцете си, така че да могат при плащане на касата в магазините да сканират дланта си, казаха хора, запознати с проекта, пред The ​​Wall Street Journal.

Планът на Amazon е в начален стадий, но компанията е започнала работа с Visa за тестване на терминалите и обсъжда проекта с Mastercard, JPMorgan Chase, Wells Fargo и Synchrony Financial.

Преди това компанията подаде патент за „безконтактна биометрична система за идентификация“, включваща „скенер за ръце“ за създаване на картина на дланта на човек.

Новината предлага поглед върху идеите на Amazon за трансформиране на начина, по който хората пазаруват в магазините и как би могло да работи с компаниите за кредитни карти за по-нататъшно интегриране във финансовия живот на хората.

Компанията вече има големи планове за разширяване на магазините си Amazon Go, които позволяват на купувачите да пазаруват сами - без касиер или каси, както и своята услуга за гласово плащане, наречена Amazon Pay.

Amazon ще трябва да се справи с тревогите на издателите на карти и клиентите относно това как терминалите биха открили измама и количеството лична информация, която компанията ще получи при сканирането.

Данните, събрани от терминалите, ще се съхраняват в облака на Amazon и ще се използват за изучаване на потребителските навици на Amazon.com, според The ​​Journal.
Коментари: 0