Amazon ще наеме 150 хил. работници за празничното пазаруване

Сезонните работници ще получат бонус за присъединяване в екипа на компанията в размер на 3000 долара

Amazon ще наеме 150 хил. работници за празничното пазаруване

Снимка: Unsplash

456 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Amazon Inc обяви, че планира да наеме 150 хил. сезонни работници в Съединените щати по време на празничния период. Новината беше съобщена, докато онлайн гигантът се подготвя за сезона на пазаруването, който се очаква да е свързан с голямо търсене и проблеми с доставките, предава Reuters.

Миналата година компанията обяви, че наема 100 хил. сезонни работници, след като вече беше увеличила броя на служителите си по време на пандемията.

Планът за Amazon идва в момент на голям недостиг на работна ръка и по-големи активности от страна на синдикатите в Съединените щати, които накараха компаниите да увеличат заплатите, за да привлекат служители по време на критичния период на покупки в края на годината.

Миналият месец Amazon увеличи началната средна заплата, която изплаща в САЩ, на над 18 долара на час.

Сезонните работници ще получат и бонус за присъединяване в размер на 3000 долара и допълнителни 3 долара на час в зависимост от смените. Аризона, Калифорния, Колорадо, Флорида, Джорджия и Илинойс са сред щатите, които ще имат най-голям брой сезонни работни места, допълва Amazon.

Междувременно веригата за универсални стоки Macy’s обяви през септември, че ще наеме около 76 хил. души на пълно и непълно работно време в своите магазини за празниците. Target пък планира да наеме около 100 хил. работници.

През септември Amazon разкри, че е започнала да набира хора за 20 хил. сезонни позиции в Обединеното кралство за коледния сезон.

Подкрепи Economic.bg