Американската SEC блокира ICO-то на руската Telegram

Telegram набра сумата от 1.7 млрд. долара през 2018 г. чрез кръг на финансиране

Американската SEC блокира ICO-то на руската Telegram
Американската Комисия за ценни книжа и борси (SEC) е спряла първичното публично предлагане на дигитални монети (ICO) за 1.7 млрд. долара на руската чат услуга Telegram и нейния филиал TON Issuer, предава Business Insider. 

Регулаторът твърди, че плановете на компанията да продава цифрови монети са били незаконни. Затова SEC е издала ограничителна заповед за преустановяване на ICO-то. Ходът бележи усилията на организацията да реагира на криптовалутите. 

Telegram набра сумата от 1.7 млрд. долара през 2018 г. чрез кръг на финансиране, но малко след това реши да отмени ICO-то. Този август обаче, притисната от опцията да трябва да върне парите на инвеститорите, тя обеща да пусне криптовалутата си Gram до 31 октомври, давайки възможност за търгуване с нея на американските пазари. 

Според SEC обаче набирането на средствата от Telegram е било незаконно, тъй като компанията никога не е успяла да регистрира предлагането на Gram монети. „Нашите спешни действия днес имат за цел да предотвратят Telegram да наводни пазарите в САЩ с цифрови жетони, за които твърдим, че са незаконно продадени“, се посочва в изявление на Комисията. 

Междувременно на купувачите са били продадени около 2.9 млрд. токена на общо 171 купувача.
Коментари: 0