12 американски наследници на голямо богатство

Те ще получат огромни компании, основани от техните бащи, дядовци и прадядовци

12 американски наследници на голямо богатство

САЩ могат да се похвалят с много семейни династии с наследници и наследнички, които предстои да наследят огромното семейно богатство на най-големите компании и марки.

От медии, през модата до технологии, тези 10 синове и дъщерите на милиардерите и мултимилионерите трябва да наследят богатствата, които родителите им (или в някои случаи баби и дядовци, и дори пра-пра дядовци и т.н.) са построили.

Вижте 10 наследници на някои от най-големите марки в Америка:

1. Джорджина Блумбърг


Facebook профил

Наследник на: Bloomberg

Джорджина Блумбърг е наследничката на медийната компания Bloomberg. Баща й е Майкъл Блумбърг, бивш кмет на Ню Йорк и основател на BloombergLP, финансова медийна компания за новини и информация. 35-годишната дама е изкусен ездач, активист за правата на животните и писателка.

2. Алекса Дел


Instagram профил

Наследник на: Dell Technologies

Алекса Дел е дъщеря на Майкъл Дел, който основава Dell Technologies през 80-те години на миналия век. Тя е наследницата на богатството на баща си от 21 милиарда щатски долара. 24-годишната дама е сгодена за Харисън Рефуа, който е милионер инвеститор в недвижими имоти Твърди се, че годежният й пръстен е 12-каратов с диамант на стойност 3 милиона долара.

3. Меган Елисън


Instagram профил

Наследник на: Oracle

Мегън Елисън наследи около три милиона акции на Netsuite и 900 000 акции на Oracle от баща си Лари Елисън. Лари, разбира се, е основател и главен изпълнителен директор на Oracle и има нетно богатство от 58 милиарда долара. Меган, на 32 години, е създател на филми, основател на Annapurna Pictures. Тя е продуцирала редица филми, включително "Zero Dark Thirty" и "American Hustle".

4. Лидия Хърст


Instagram профил

Наследник на: Hearst

Лидия Хърст е 33-годишната пра-внучка на медийния магнат Уилям Рандолф Хърст. Майка й е Пати Хърст,  която бе отвлечена от групировката Symbionese Liberation Army през 1974 г. Тя е арестувана заради ролята й в банков обир, извършен от терористичната група, осъдена на седем години в затвора, но излежава 22 месеца. Лидия споделя семейното богатство на Хърст с още 67 членове на семейството. Тя е модел, актриса, писател и звезда. Омъжена е за бившия водещ на Talking Dead Крис Хардуик, който наскоро беше обвинен от бившата си приятелка физическа и вербална агресия с години.

5. Али Хилфигър


Instagram профил

Наследник на: Tommy Hilfiger

Али Хилфигър е дъщерята на модния дизайнер Томи Хилфигър и наследница на неговото богатство от 400 млн. долара. Тя е участвала в риалити шоуто на MTV „Богати момичета”. 33-годишната дама е продуцирал филм и е автор на книга, базирана на нейната битка с лаймската болест.

6. Абигейл Джонсън


Fidelity

Наследник на:  Fidelity Investments

Абигейл Джонсън е наследничката на компанията на дядо си Fidelity Investments. 57-годишната дама притежава по-голям дял от компанията, отколкото двамата си братя и сестри. Тя има 24,5%, а всеки от останалите – по 5%. Семейното богатство е на стойност 28,5 милиарда долара. Абигейл има собствено състояние от 12 милиарда долара.

7. Травис Найт


IMDB

Наследник на: Nike

Травис Найт е 45-годишният син на основателя на спортната компания Фил Найт. Той е успешен режисьор и аниматор. Той е  начело на тръст, който контролира 38 милиона акции на Nike. Nike е най-скъпата модна марка в САЩ. Бащата Фил Найт има нетно богатство от 29 млрд. долара.

8. Аерин и Джейн Лаудър


Estée Lauder

Наследнички на: Estée Lauder

Арин Лаудър, на 48 г., в момента е имидж и стил директор на Estee Lauder, козметичната империя, основана от баба й. Тя ще наследи семейното богатство заедно с 45-годишната си сестра Джейн, която е световен директор на марката за Clinique.

9. Дилън Лорън


Wikipedia

Наследник на: Ralph Lauren

Дилън Лорън е 44-годишната дъщеря на Ралф Лорън и успешна предприемачка. Като основателка на Dylan Candy Bar, тя е натрупала собствено богатство от 50 млн. долара. Баща й има нетно състояние от 8,2 милиарда долара.

10. Виктория Б. Марс


Twitter

Наследник на: Mars Inc.

Виктория Марс и нейните три сестри са наследниците на шоколадената империя Mars Inc. Семейното богатство се изчислява на 90 милиарда долара. Виктория има дял от 8% в компанията и е член на борда на директорите на семейния бизнес.

11. Джеймс Мърдок


Wikipedia

Наследник на: 21st Century Fox и News Corp.

Джеймс Мърдок е 45-годишният син на медийния магнат Рупърт Мърдок. Той е работил на редица позиции в компаниите на News Corp, а също и като главен изпълнителен директор на 21st Century Fox. Той има лично нетно богатство от 500 милиона долара. Баща му има нетно състояние от 13 милиарда долара.

12. Ариана Рокфелер


Instagram профил

Наследник на: Standard Oil

Ариана Рокфелер е 35-годишната пра-внучка на основателя на Standard Oil Джон Д. Рокфелер и внучка на Дейвид Рокфелер старши. Тя основава своя собствена марка за лайфстайл през 2011 г.

Коментари: 0