Американският представител в ООН е подал оставка (обновена)

Новината идва преди \"голямо обявление\" от страна на президента Доналд Тръмп

Американският представител в ООН е подал оставка (обновена)

Снимка: БТА

Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли е подала оставка, пише New York Times. Новината идва на фона на обявено по-рано в Twitter „голямо изявление“ от страна на американския президент Доналд Тръмп. Държавният глава е приел оставката.

Американският посланик в ООН ще се оттегли от поста си в края на тази година. Хейли заемаше поста от януари 2017 г., а от тогава до сега САЩ целенасочено ограничиха ролята си в международната организация.

Малко по-късно американският президент Доналд Тръмп прие оставката ѝ. Тя ще напусне поста в края на годината.  Тръмп каза, че Хейли, която бе губернатор на Южна Каролина, преди да получи назначението в ООН от него през ноември 2016 г., му казала още преди шест месеца, че иска да се оттегли за известно време. Говорейки пред репортери в Овалния кабинет днес на срещата си с Хейли, той я обсипа с похвали, каза, че е свършила невероятна работа и че двамата с нея са "решили много проблеми". Президентът изрази надежда, че тя ще се върне в управлението в друго качество.

Хейл, отдавна е отявлен критик на Тръмп, затова, когато той я избра за посланик в ООН, това беше своеобразна победа за Хейли.

Коментари: 0