Английският върховен съд отхвърли иска срещу продажбата на БТК

С това решение отпадат и последните претенции, свързани с промяната на собствеността на БТК преди 2 години

Английският върховен съд отхвърли иска срещу продажбата на БТК
1160 ~ 1 мин. четене

Английският върховен съд (The High Court of Justice) се произнесе днес по делото, заведено от Empreno, свързано с покупката на дружеството InterV Investment Sarl, което индиректно притежава 100% от акциите на БТК.

Съдът постанови, че претенциите на Empreno Ventures Limited и LIC Telecommunications за разваляне на сделката са неоснователни. Съдебното решение отхвърля претенциите на Empreno и LIC Telecommunications за отмяна на сделката за продажба на индиректния собственик на БТК. С това решение отпадат и последните претенции, свързани с промяната на собствеността на БТК преди 2 години.

Пореден съд, в различна юрисдикция, потвърждава несъстоятелността на претенциите на Empreno към групата на БТК.

Българският съд потвърди на три инстанции (включително от Върховния касационен съд), че Empreno няма основание да претендира прогласяването на нищожността на документите във връзка с проведената съгласувателна процедура по реда на облигационната емисия, емитирана от БТК.

Люксембургски съд в средата на януари също отхвърли всички искове на LIC Telecommunications към БТК.

В средата на миналия месец беше отхвърлена поредната жалба пред Върховния административен съд срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което бе разрешено придобиването на InterV от Вива Телеком (Люксембург) С.А.

Подкрепи Economic.bg