Антитерористично учение блокира столицата

То ще се проведе тази вечер

Антитерористично учение блокира столицата
216 ~ 1 мин. четене

В късните часове на деня в столицата ще се проведе антитерористично учение. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова на извънреден брифинг. Тя уточни, че то се организира от два месеца насам. По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов заяви, че се подготвя специално учение на МВР и армията, което ще се проведе в столичното метро.

"Ще тренираме реакцията на държавни структури, координация и обмен на информация“, поясни Бъчварова. Тя уточни, че на отделни места в София ще има засилено полицейско присъствие, а районите, в които се извършват тренировъчните действия, ще са отцепени. Тя помоли за разбиране при евентуални неудобства.

"Повишихме нивото по сигурност на всички пристанища, гари, метростанции, летища. Столична община съдейства на СДВР за проверка на възлови места в София",
посочи още вътрешният министър, цитиран от Сега. Тя подчерта, че засилен контрол ще има и по границата ни.

За атентатите в Брюксел министърът на вътрешните работи коментира, че МВР осъществява контакт с българите там. Това е изключително сериозна заплаха за европейската сигурност", обяви Бъчварова и допълни, че атентатите са били извършени с изключителна дързост.

"Към момента няма информация за пряка заплаха за страната ни, но сме задействали всички превантивни мерки",
увери Румяна Бъчварова. 

Подкрепи Economic.bg