Apple е на косъм да стане първата „трилионна“ компания

Изчисленията показват, че границата от 1 трлн. долара ще бъде премината при цена на акция от 203.45 долара за брой

Apple е на косъм да стане първата „трилионна“ компания
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Няколко долара на акция делят Apple от това да се превърне в първата компания, която някога е достигала пазарна оценка от 1 трлн. долара ($1 000 000 000 000). В старта на днешната американска сесия книжата на технологичната компания поскъпнаха с над 5% и към 17.30 ч. българско време се търгуваха за 199.9 долара за акция. При тази цена капитализацията се оценява на 982.4 млрд. долара.

Изчисленията показват, че границата от 1 трлн. долара ще бъде премината при цена на акция от 203.45 долара за брой.

Днешното поскъпване беше очаквано след добрите финансови резултати на компанията за второто тримесечие. В отчета си Apple обяви по-добри приходи и печалба, въпреки че броят на продадените iPhone-и е по-малък. Компанията успява да продава по-скъпи устройства, а освен това печели значително от останалите си услуги като стрийминга на видео и музика например.

Според анализатори от Wall Street психологическата граница ще бъде премината бързо, а акциите на компанията ще се насочат и към по-високи нива – първо към 210 долара за брой, а след това и към 275 долара за брой. Което пък ще оцени Apple на космическите 1.35 трлн. долара.

Коментари: 0