Apple и Goldman Sachs създават нова кредитна карта за iPhone

За повечето покупки ще е валидна „кешбек“ услуга

Apple и Goldman Sachs създават нова кредитна карта за iPhone
472 ~ 1 мин. четене

Американските компании Apple и Goldman Sachs Group планират тази пролет да издадат обща кредитна карта, чието използване ще помага на потребителите на iPhone да управляват финансите си. Това съобщава The Wall Street Journal днес, позовавайки се на информирани източници.

Служителите на компаниите ще започнат да тестват новата карта през следващите няколко седмици и официално тя ще бъде представена по-късно тази година.

Apple и Goldman Sachs очакват да привлекат клиенти, като предоставят на собствениците на новите карти допълнителни възможности в приложението на Apple Wallett.

Новата карта ще използва платежната система Mastercard Inc., втората най-популярна в САЩ след Visa. За повечето покупки ще е валидна „кешбек“ услугата или от около 2% от общата сума, платена за продукт през картата.. Според източниците процентът може да по-значителен при заплащане на услугите на Apple и закупуване на устройства ѝ.

Както Apple, така и Goldman Sachs търсят нови източници на приходи, тъй като растежът на техните ключови операции е в застой, пише WSJ.

Apple се стреми активно да развива услугите си в условията на охлаждащо търсене на iPhone. Компанията очаква да увеличи приходите от предоставянето стрийминг услуги, телевизионни и мобилни плащания.

Бюджетът, отпуснат за този проект, е 200 милиона долара, съобщиха източниците. 

Подкрепи Economic.bg