Apple с нова атака срещу Android

Компанията стартира уебсайт, за да убеди потребителите на Android да преминат към iOS

Apple с нова атака срещу Android

Снимка: Apple

4673 ~ 1 мин. четене

Apple поде кампания в опит да убеди потребителите на Android да се откажат от досегашните си устройства и да преминат към продукти на iOS. В понеделник производителят на iPhone представи специален уебсайт за това.

Компанията от Купертино и преди е предприемала подобни акции, но спрямо Windows. След 2000 г. например Apple стартира уебсайт с идеята да убеди потребителите на Windows PC да вземат лаптоп Mac.

Колоритната уебстраница включва линк към друг сайт, от който може да се закупи iPhone. На нея има и информация за това защо човек трябва да се реши на тази крачка и колко време ще му отнеме преминаването от Android към iOS. 

Ето и пример: на въпроса „Ще бъде ли лесно да премина към iPhone?“

Отзивчивият отговор на Apple: „Да, лесно е. Няма нужда да запазвате нещата си другаде преди да превключите от Android. Просто изтеглете приложението „Move to iOS“ от Google Play Store и то ще прехвърли цялото ви съдържание“.

От известно време компанията е концентрирана върху това да приласкае потребителите на Android. Изпълнителният директор Тим Кук пък обича да цитира статистически данни за броя на тези клиенти, което още веднъж подчертава амбициите на Apple. Според последните данни на компанията броят на потребители извън Китай, преминали към iOS, се е увеличил значително.

Сайт, който да привлича потребителите на Android, бе създаван и по-рано, но впоследствие бе „свален“. Преди две години пък бе официално пуснато приложението “Move to iOS”, чиято цел е да подпомогне процеса по преминаване към различната операционна система.

Apple има навика да пуска подобни сайтове за различни свои продукти и дейности. Такава беше информативната страница за броя на работните места, които Apple е спомогнала да се създадат в САЩ.

Подкрепи Economic.bg